Следвайте Гласове в ТелеграмРъководителят на Военния комитет на НАТО Роб Бауер

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРъководителят на Военния комитет на НАТО Роб Бауер
Коментари Харесай

Ръководителят на Военния комитет на НАТО: Войната не доведе до намаляване на руския потенциал

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Ръководителят на Военния комитет на НАТО Роб Бауер съобщи, че специфичната военна интервенция на Русия в Украйна не е довела до коренно понижаване на съветския военно-технически капацитет. Това заяви в понеделник организация " Асошиейтед прес ".

" Никога не би трябвало да подценяваме руснаците и тяхната дарба да нанасят ответен удар ", сподели той. По думите му военната операция  " не е понижила военноморския или въздушния капацитет на Русия ". В тази връзка алиансът ще продължи да " преглежда Руската федерация като сериозна опасност по море, във въздуха и в космоса ", акцентира Бауер. Руските въоръжени сили към момента разполагат с " доста, доста огромни благоприятни условия ", в това число в нуклеарната сфера, означи той.

По-рано Бауер призна за проблеми за украинските въоръжени сили при контраофанзивата и предизвести, че тя ще бъде доста сложна и ще отнеме доста време.

Руското министерство на защитата заяви, че украинските въоръжени сили вършат несполучливи опити за нахлуване от 4 юни насам. На 22 юни секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев съобщи, че загубите на персонален състав на въоръжените сили са надхвърлили 13 000 души от началото на контранастъплението. Руският президент Владимир Путин акцентира, че въоръжените сили не са постигнали триумф в нито едно направление.

Инфо: ТАСС

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР